Salade van scampi met pancetta

15 MIN
4 personen
Salade van scampi met pancetta

Scampi en pancetta passen verrassend goed bij mekaar in dit fris slaatje, radijsjes en erwten. Heerlijk op een zonnige dag!

Ingrediënten

  • 400 g scampi's, gepeld
  • 120 g pancetta
  • 250 g erwten
  • 100 g gemengde sla
  • 40 g preischeuten
  • 5 radijzen, in fijne plakjes
  • 75 ml druivenpitolie
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de pancetta krokant in een beetje olijfolie. Verbrokkel tweederde van de pancetta en leg in een aparte kom. Overgiet met de druivenpitolie en wijnazijn. Breng verder op smaak met de bieslook, peper en zout.
  2. Blancheer de erwtjes beetgaar in gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Laat uitlekken.
  3. Kruid de scampi's met peper en zout. Bak ze aan in olijfolie.
  4. Meng de sla met de erwtjes, de radijsjes, de rest van pancetta en de preischeuten. Doe er de scampi's bij en overgiet met de vinaigrette. Roer nog een laatste keer om en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 483.03 kcal
Koolhydraten 13.51 g
waarvan suikers 0.74 g
Vet 35.35 g
waarvan verzadigd 6.81 g
Proteïnen 27.03 g
Vezels 3.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin