Chef Deborah: "Een verrukkelijke pasta met een vegetarische ragu van linzen. De overvloed aan groenten en de scheut rode wijn mogen zeker niet ontbreken. Klaar voor een snel, simpel maar oh zo smaakvol gerechtje?"
Ingrediënten
1 sjalot
2 teentjes knoflook
100 gr stoofselder
125 gr witte champignons
2 wortelen
100 gr groene linzen
100 ml rode wijn
400 gr tomatenpulp
200 gr fettuccine
50 gr geraspte kaas
olijfolie
1 el maïszetmeel
1 el balsamico azijn
1 el bruine suiker
gedroogde tijm, naar smaak
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot met water aan de kook voor de pasta.
Snipper de sjalot, knoflook, selder, champignon en wortel zo fijn mogelijk
(schillen hoeft niet).
Verhit een scheutje olijfolie in een (ruime) pan. Voeg de fijngesneden groenten en linzen toe en roerbak, tot de sjalot glazig is. Breng op smaak met de tijm, zout en zwarte peper.
Voeg de maïzena toe. Blus de pan met de rode wijn, balsamicoazijn en bruine suiker. Voeg de tomatenpulp toe. Laat 20 min. sudderen op zacht vuur (zie tip). Voeg regelmatig een scheutje water toe als de groenten dreigen aan te branden. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Kook de pasta in zo'n 2 min. al dente.
Serveer de pasta met de saus en de geraspte kaas. Smakelijk!
TIP: Heb je meer tijd? Laat dan gerust wat langer sudderen. Zo hebben de smaken meer kans om zich te vermengen met elkaar.