Erwtensoep met munt en gerookte zalm

30 MIN
4 personen
Erwtensoep met munt en gerookte zalm

Geef diepvrieserwtjes wat meer flair door er een verfijnd soepje met munt en gerookte zalm-toastjes mee te maken. Een feestelijke soep!

Ingrediënten

  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 500 g erwten, diepvries
  • 1 aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 prei, in ringen
  • 4 sneetjes toastbrood
  • 1 l kippenbouillon
  • 4 el zure room
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 takjes munt, afgeritst
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de prei en aardappelblokjes toe en laat 15 minuten koken.
  2. Voeg de erwtjes en muntblaadjes toe. Houd enkele blaadjes apart voor de afwerking. Laat nog 5 minuten sudderen en mix dan de soep fijn met een staafmixer. Kruid af met peper en zout.
  3. Rooster de sneetjes toastbrood en bestrijk ze met boter. Beleg ze met een plakje gerookte zalm.
  4. Verdeel de soep over de borden en werk af met een toefje zure room en enkele druppels olijfolie. Garneer met een muntblaadje en serveer met de zalmtoast.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 434.22 kcal
Koolhydraten 42.56 g
waarvan suikers 6.83 g
Vet 18.54 g
waarvan verzadigd 6.88 g
Proteïnen 21.25 g
Vezels 7.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin