Erwtensoepje met munt en gerookte zalm

30 MIN
4 personen
Erwtensoepje met munt en gerookte zalm

Erwtjes en munt werken wonderwel heel goed samen, zeker in dit soepje. Serveer met frisse zure room, en een gerookte zalm toastje, en je hebt een luxesoep!

Ingrediënten

  • 4 sneetjes gerookte zalm, in reepjes
  • 4 sneden brood
  • 1 aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 prei, in ringen
  • 500 g erwten
  • 1 l kippenbouillon
  • 4 el zure room
  • 1 el olijfolie
  • 3 takjes munt, afgeritst
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook. Kook hierin de aardappel en de prei gaar.
  2. Voeg de erwtjes en muntblaadjes toe. Houd enkele blaadjes apart voor de afwerking. Laat nog 5 minuten sudderen en mix dan de soep fijn met een staafmixer. Kruid af met peper en zout.
  3. Verdeel de soep over de borden en werk af met een toefje zure room en enkele druppels olijfolie. Garneer met een muntblaadje.
  4. Rooster de sneetjes brood en snijd ze in repen. Beleg ze met een reepje gerookte zalm en serveer bij de soep.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 381.5 kcal
Koolhydraten 38.93 g
waarvan suikers 4.65 g
Vet 14.55 g
waarvan verzadigd 4.39 g
Proteïnen 20.54 g
Vezels 8.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin