Eierwrap met spek en champignons

25 MIN
4 personen
Eierwrap met spek en champignons

Deze eierwraps met parmezaan, spek, champignons en andere groentjes zijn heerlijk als ontbijt of voor de lunch. Lekker pittig geserveerd met sriracha-ketchup!

Ingrediënten

  • 200 g spekblokjes
  • 200 g champignons, in blokjes
  • 200 g kerstomaten, in kwartjes
  • 1 rode ui, halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 8 eieren
  • 4 el parmezaan, geraspt
  • 4 el ketchup
  • 1 el sriracha
  • 1 el olijfolie
  • 4 takjes basilicum
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Meng de ketchup met de sriracha en zet even opzij.
  2. Verhit de olijfolie en stoof de ui met de knoflook en het spek aan. Voeg de champignons en kerstomaten na enkele minuten toe. Kruid bij met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
  3. Kluts de eieren los en meng met de parmezaan. Kruid bij met peper en zout.
  4. Schenk een vierde van het eiermengsel in een pan en bak tot een stevig omelet. Zet opzij en bak de drie andere omeletten.
  5. Verdeel de groenten met spek in een strook over de omeletten en rol dicht.
  6. Serveer met verse basilicum en de sriracha-ketchup.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 752.66 kcal
Koolhydraten 13.84 g
waarvan suikers 8.24 g
Vet 68.33 g
waarvan verzadigd 24.33 g
Proteïnen 21.78 g
Vezels 2.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin