Wat was er eerst: de kip of het ei? Wat het antwoord hierop ook mag zijn : ‘Geen geslaagd ontbijt zonder eitjes!’ Zacht gekookte eitjes, omeletten, roerei of spiegeleieren, je mag me er altijd voor wakker maken! Maar hoe goed het ook kan smaken: een ei blijft een ei. Daarom bedacht ik een paar leuke ontbijtgerechten waarin jouw eitjes de show zullen stelen!

Uitgeholde avocado met ei uit de oven
Uitgeholde avocado met ei uit de oven


Als ik een drukke dag voor de boeg heb, kies ik steevast voor uitgeholde avocado met ei, tomaat en koriander. Het warme vruchtvlees gaat verassend goed samen met het lopende eigeel. Deze combinatie is niet alleen lekker, maar ook erg voedzaam. Avocado’s bevatten namelijk veel gezonde vetten, waardoor je lang een verzadigd gevoel hebt. Ideaal dus als powerbreakfast!

Heerlijk gevulde pistolets met prosciutto en ei
Heerlijk gevulde pistolets met prosciutto en ei


Op zondagochtend ontbijt ik graag uitgebreid en daar horen nu eenmaal verse pistolékes met spek en eitjes bij. Om het toch een beetje gezond te houden, bedacht ik een leuke variant die het beste van beiden combineert : een uitgeholde pistolet met prosciutto en ei. Het leuke aan dit gerecht is, dat je er eindeloos met kan variëren. Wat dacht je van ééntje met zalm en dille?

Lekkere kruidenpannenkoeken met een spiegeleitje
Lekkere kruidenpannenkoeken met een spiegeleitje


Wie ontbijt zegt, zegt pannenkoeken. En ja hoor, ook met eieren kan je overhéérlijke pannenkoeken maken, zoals bijvoorbeeld deze kruidenpannenkoek met een spiegelei. Je kan de pannenkoek natuurlijk ook oprollen, zodat je een wrap verkrijgt. Mijn favoriet is een eierwrap met spek en champignons. Omdat ik hou van spicy serveer ik ze met een pittige sriracha-ketchup.

Een lekker eierwrap met spek en champignons
Een lekkere eierwrap met spek en champignons


Voor de fervente spek met ei-fans deel ik ook nog graag de oldschool-variant, maar dan in een muffinblik. Deze bacon en ei muffins zijn niet alleen super schattig, maar ook ideaal als je voor meerdere mensen ontbijt moet maken. Je hoeft enkel het bakblik in de oven te schuiven, de koffie te zetten en je kan genieten van een lekker, maar o-zo-simpel ontbijt.

Lekkere bacon en ei muffins
Lekkere bacon en ei muffins


Ook zo’n fan van ei? Bekijk dan zeker ook deze 10 heerlijke manieren voor eieren ’s avonds!