Als ik een drukke dag voor de boeg heb, kies ik steevast voor uitgeholde avocado met ei, tomaat en koriander. Het warme vruchtvlees gaat verassend goed samen met het lopende eigeel. Deze combinatie is niet alleen lekker, maar ook erg voedzaam. Avocado’s bevatten namelijk veel gezonde vetten, waardoor je lang een verzadigd gevoel hebt. Ideaal dus als powerbreakfast!
Op zondagochtend ontbijt ik graag uitgebreid en daar horen nu eenmaal verse pistolékes met spek en eitjes bij. Om het toch een beetje gezond te houden, bedacht ik een leuke variant die het beste van beiden combineert : een uitgeholde pistolet met prosciutto en ei. Het leuke aan dit gerecht is, dat je er eindeloos met kan variëren. Wat dacht je van ééntje met zalm en dille?
Wie ontbijt zegt, zegt pannenkoeken. En ja hoor, ook met eieren kan je overhéérlijke pannenkoeken maken, zoals bijvoorbeeld deze kruidenpannenkoek met een spiegelei. Je kan de pannenkoek natuurlijk ook oprollen, zodat je een wrap verkrijgt. Mijn favoriet is een eierwrap met spek en champignons. Omdat ik hou van spicy serveer ik ze met een pittige sriracha-ketchup.
Voor de fervente spek met ei-fans deel ik ook nog graag de oldschool-variant, maar dan in een muffinblik. Deze bacon en ei muffins zijn niet alleen super schattig, maar ook ideaal als je voor meerdere mensen ontbijt moet maken. Je hoeft enkel het bakblik in de oven te schuiven, de koffie te zetten en je kan genieten van een lekker, maar o-zo-simpel ontbijt.
Ook zo’n fan van ei? Bekijk dan zeker ook deze 10 heerlijke manieren voor eieren ’s avonds!