Bacon en brie omelet met een groen slaatje

20 MIN
4 personen
Bacon en brie omelet met een groen slaatje

Ingrediënten

  • 200 g gerookt spek, in blokjes
  • 1 komkommer, in schijfjes
  • 200 g radijzen, gehalveerd
  • 100 g brie, in sneetjes
  • 6 eieren, losgeklopt
  • 1 kl rode wijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • 3 el olijfolie
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de grill voor.
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan. Bak hierin de blokjes spek krokant. Laat ze daarna even uitlekken op keukenpapier.
  3. Klop de eieren los in een kom. Meng hieronder de spekblokjes, de bieslook en wat peper. Verhit opnieuw een eetlepel olijfolie in een ovenbestendige pan en giet hier het eiermengsel bij. Verlaag het vuur en laat even bakken. Drapeer de sneetjes brie kruiselings over het omelet. Zet de pan onder de grill tot de brie goudbruin kleurt.
  4. Meng ondertussen een eetlepel olijfolie met de rode wijnazijn, mosterd, peper en zout in een kom. Voeg hierbij de komkommer en de radijsjes en meng goed om. Serveer het slaatje bij de omelet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 759.74 kcal
Koolhydraten 4.57 g
waarvan suikers 2.73 g
Vet 76 g
waarvan verzadigd 26.59 g
Proteïnen 16.59 g
Vezels 1.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin