Abrikozengebakje

20 MIN
4 personen
Abrikozengebakje

Een eenvoudig en snel dessertje, deze schattige abrikozengebakjes. In het seizoen (juni-juli-augustus) kan je uiteraard ook verse abrikozen gebruiken!

Ingrediënten

  • 4 vierkantjes bladerdeeg
  • 1 blik abrikoos, uitgelekt en in stukjes
  • 1 limoen, geperst
  • 40 g amandelschilfers
  • 1 ei, gesplitst
  • 1 el melk
  • 80 ml room
  • 150 g magere yoghurt
  • 20 g suiker

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Vouw de randjes om.
  3. Klop de eidooier los met de melk. Meng de suiker met de helft van de amandelschilfers. Bestrijk het bladerdeeg met de eidooier en verdeel er de amandelen met de suiker over. Bak een kwartiertje in de oven.
  4. Klop het eiwit stijf. Klop de room stijf in een andere kom.
  5. Spatel eerst het eiwit en dan de room door de yoghurt. Meng met het limoensap en schep de crème op de taartjes. Verdeel er de stukjes abrikoos over en werk af met de overige amandelschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 524.29 kcal
Koolhydraten 61.57 g
waarvan suikers 41.98 g
Vet 25.95 g
waarvan verzadigd 9.86 g
Proteïnen 9.17 g
Vezels 3.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin