Dadel-notencake

60 MIN
10 personen
Dadel-notencake

Deze dadel-notencake is een echt energiebommetje, en tegelijkertijd ook heel gezond. Ideaal als ontbijt, of als tussendoortje bij een dipje.

Ingrediënten

  • 200 g dadels
  • 125 g walnoten, grof gehakt
  • 150 g rietsuiker
  • 2 eieren
  • 275 g bloem
  • 2 kl bakpoeder
  • 250 ml water, kokend
  • 30 g boter
  • 1½ kl speculaaskruiden
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Snij de dadels in stukjes. Doe ze met de boter in een kom. Schenk er 250 ml kokendheet water bij en roer tot de boter is gesmolten. Laat afkoelen.
  3. Klop in een grote kom de eieren los met de suiker, de speculaaskruiden en een snufje zout. Voeg er het afgekoelde dadelmengsel en de walnoten aan toe. Strooi er het bakpoeder en de gezeefde bloem bij en roer tot een glad beslag.
  4. Bestrijk de binnenkant van de bakvorm met vetstof en bestuif bodem en wanden lichtjes met bloem.
  5. Schep het beslag in de vorm. Strijk de bovenkant glad met spatelmes. Bak 45 minuten in het midden van de oven.
  6. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en vervolgens verder op een rooster.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 334.88 kcal
Koolhydraten 49.04 g
waarvan suikers 28.81 g
Vet 11.7 g
waarvan verzadigd 2.56 g
Proteïnen 6.57 g
Vezels 3.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin