Appelcake

60 MIN
12 personen
Appelcake

Appels met ahornesiroop en amandelen zijn een perfecte combinatie, en komen heerlijk tot hun recht in deze heerlijke cake. Een echt verwen-dessertje!

Ingrediënten

  • 3 appels, geschild
  • 200 g amandelen, geroosterd en grof gehakt
  • 200 g bloem
  • 3 kl bakpoeder
  • 4 eieren
  • 120 ml ahornsiroop
  • 200 g roomboter
  • 1 kl vanille-extract
  • 4 kl kaneel
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rasp 1,5 appel fijn. Snijd de overige appels in plakjes van ongeveer 1 centimeter.
  3. Klop de boter zacht met een mixer en voeg de ahornsiroop toe. Roer dit goed door elkaar. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop nog een paar minuten door.
  4. Voeg de bloem, het bakpoeder, het zout, het vanille-extract en de kaneel toe. Voeg ook de geraspte appel en de amandelen toe. Roer dit kort door het beslag.
  5. Stort het beslag in een beboterde en bebloemde cakevorm. Leg er de appelplakjes dakpansgewijs op.
  6. Bak de cake 40-45 minuten goudbruin. Prik met een satéprikker om te kijken of de cake gaar is.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 369.43 kcal
Koolhydraten 28.58 g
waarvan suikers 13.66 g
Vet 24.39 g
waarvan verzadigd 10.1 g
Proteïnen 7.55 g
Vezels 3.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin