Botercake met frambozen

60 MIN
8 porties
Botercake met frambozen

Deze heerlijke botercake is een echt bommetje. Zalig zoet gevuld met zomerse framboosjes en afgewerkt met poedersuiker.

Ingrediënten

  • 200 g frambozen
  • 2 kl citroenzeste
  • 320 g bloem
  • 2 kl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 60 ml room
  • 250 g kristalsuiker
  • 2 el poedersuiker
  • 1 kl vanillepoeder
  • 120 g ongezouten boter
  • ½ kl zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Smelt de boter samen met de room in een pan op een zacht vuurtje. Laat nadien afkoelen.
  3. Doe de eieren met de kristalsuiker en het zout in een kom en mix met de handmixer tot een dikke, luchtige massa. Voeg de citroenzeste, het bakpoeder en het vanillepoeder toe en laat verder mengen op een lage snelheid.
  4. Meng de helft van de bloem met de helft van het botermengsel door het eiermengsel en mix op lage snelheid. Voeg er de rest van het boter en bloem aan toe en mix opnieuw met verhoogde snelheid tot een dikke, kleverige massa. Spatel er voorzichtig de frambozen door.
  5. Lepel het deeg in een bakvorm met bakpapier en strijk de bovenkant glad. Bak 45-50 minuten in de oven. Laat nadien volledig afkoelen op een rooster en bestrooi met de poedersuiker.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 465.87 kcal
Koolhydraten 68.39 g
waarvan suikers 39.15 g
Vet 17.7 g
waarvan verzadigd 10.18 g
Proteïnen 7.48 g
Vezels 2.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin