Pompoencakejes

30 MIN
15 stuks
Pompoencakejes

Originele cupcakes voor Halloween, deze pompoencakejes. De speculaaskruiden geven ze een heerlijk verrassende smaak. Leuk om met de kinderen te maken!

Ingrediënten

  • 500 g pompoen
  • 175 g rozijnen
  • 2 el sinaasappelsap
  • 1 el sinaasappelschil, geraspt
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • 200 g boter, gesmolten
  • 150 g rietsuiker
  • 150 g kandijsuiker
  • 100 ml water
  • 2 kl speculaaskruiden
  • zout
  • Voor de afwerking

  • 100 g pompoen, in fijne reepjes
  • 2 el suiker, fijn
  • slagroom

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Rasp het vruchtvlees van de pompoen.
  3. Vermeng in een grote kom de rozijntjes met de gezeefde bloem, de rietsuiker en bruine suiker in een grote kom. Kruid met de speculaaskruiden en een snufje zout. Zorg dat er geen klonters suiker meer aanwezig zijn.
  4. Laat de boter smelten en afkoelen. Klop de eieren los met gesmolten boter. Voeg er het sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil aan toe.
  5. Vermeng het eimengsel met het bloemmengsel en roer tot een glad beslag. Voeg er de geraspte pompoen aan toe.
  6. Schep het beslag in papieren bakvormpjes. Doe ze niet overvol! Strijk de bovenkant glad. Bak de cakejes 20 minuten.
  7. Breng 100 ml water aan de kook met de suiker. Kook de pompoenreepjes beetgaar in het suikerwater. Laat ze uitlekken en afkoelen.
  8. Werk de cakejes af met een flinke toef slagroom en pompoenreepjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 322.06 kcal
Koolhydraten 46.63 g
waarvan suikers 31.26 g
Vet 12.62 g
waarvan verzadigd 7.55 g
Proteïnen 4.61 g
Vezels 1.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin