Hummus met rauwe groenten

15 MIN
4 personen
Hummus met rauwe groenten

Hummus is een heerlijke dip gemaakt van kikkererwten. Je kan het met brood eten maar deze lekkere glutenvrije versie is geserveerd met rauwe groenten.

Ingrediënten

  • 400 g kikkererwten
  • 2 wortelen, in reepjes
  • 1 stengel selder, in reepjes
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 rode peper, ontpit
  • ½ citroen, geperst
  • 2 el pistachenoten, grof gehakt
  • 2 el tahin
  • 3 el olijfolie
  • ½ kl komijnpoeder
  • 1 takje koriander
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Mix de kikkererwten met de knoflook, de rode peper, het citroensap, de tahin, de olijfolie en de komijnpoeder in een blender tot een smeuïge pasta. Als de hummus nog wat te dik is voeg dan wat extra olijfolie toe.
  2. Schep de hummus in een kommetje en kruid bij met peper en zout. Werk af met de pistachenoten en een takje koriander. Serveer met de worteltjes en de selder.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 336.88 kcal
Koolhydraten 19.12 g
waarvan suikers 3.15 g
Vet 22.55 g
waarvan verzadigd 3.16 g
Proteïnen 11.47 g
Vezels 9.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin