Gehaktbroodje met tomatensaus, rijst, courgette en tomaat
50 MIN
2 personen
Een gehaktbroodje in een zomerjasje. We serveren er een groenterijke tomatensaus en rijst bij. Verandering van spijs doet
eten?
Ingrediënten
1 sjalot
2 kl Provençaalse kruiden
50 gr verse groene pesto
300 gr rund-varkensgehakt
1 courgette
200 gr kerstomaten
125 gr witte rijst
400 gr tomatenpulp
olijfolie
olijfolie
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Tip: tijd winnen? Maak dan kleinere gehaktbroodjes per persoon. Die garen sneller in de oven.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Snipper de sjalot. Meng de sjalot, de helft van de Provençaalse kruiden en de pesto onder het gehakt. Kruid met zout en zwarte peper. Vorm met je handen een gehaktbrood (zie tip) en schik het in een ovenschaal.
Halveer de courgette en snijd elke helft in 8 lange, dikke repen. Schik de courgette rond het gehaktbrood in de ovenschaal. Kruid met zout en zwarte peper en besprenkel met olijfolie. Zet de ovenschaal 20 min. in de oven.
Halveer ondertussen de kerstomaten.
Breng de rijst aan de kook in 200 ml water per persoon. Laat zo'n 15 min. zachtjes koken tot de rijst beetgaar is en giet af.
Haal de ovenschaal even uit de oven en overgiet met de tomatenpulp. Strooi de rest van de Italiaanse kruiden erover en schik de kerstomaatjes in de ovenschaal. Zet nog 15 min. in de oven.
Serveer het gehaktbrood met de courgette, tomatensaus en de rijst. Smakelijk!