Grieks gemarineerde scampibrochette met rijst en tzatziki

35 MIN
2 personen
Grieks gemarineerde scampibrochette met rijst en tzatziki

Hopa! We gaan de Griekse toer op met dit zuiderse bordje lekkers. Geef de scampi's een meditterane toets met een kneepje citroensap, olijfolie en za'atar. Afwerken doe je met een lepel tzatziki, een must bij een Griekse schotel.

Ingrediënten

  • 2 rode puntpaprika's
  • 12 scampi's
  • 2 kl za'atar
  • ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 komkommer
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 125 gr witte rijst
  • 2 satéstokjes
  • olijfolie
  • gedroogde oregano (naar smaak)
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil van de citroen.
  2. Halveer de puntpaprika en verwijder de zaadlijst. Schik de puntpaprika op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met oregano, zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven.
  3. Scampi: schep de scampi in een kommetje samen met de za'atar, een kneepje citroensap en scheutje olijfolie. Schep goed onder elkaar en zet opzij.
  4. Tzatziki: pers de knoflook. Rasp 1/3 van de komkommer. Snijd de rest in slierten. Meng in een kommetje de yoghurt samen met de knoflook en geraspte komkommer. Breng op smaak met zout en zwarte peper en zet opzij.
  5. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Breng op smaak met wat zeste van citroen, zout en zwarte peper.
  6. Prik de scampi's op een satéstokje. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een pan en bak daarin de scampibrochettes gaar in zo’n 1 min. aan beide kanten (zie tip).
  7. Serveer de scampibrochettes met de geroosterde puntpaprika, komkommerlinten en rijst. Werk af met een lepel tzatziki. Smakelijk!