Crêpe Suzette

20 MIN
8 stuks
Crêpe Suzette

Flinterdunne "crêpes Suzette" zijn een echte klassieker op de desserttafel. De flensjes worden overgoten met een sinaasappelsaus op basis van Grand Marnier. Wat een verwennerij!

Ingrediënten

  • 4 sinaasappels
  • 150 g bloem
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • 60 ml Grand Marnier
  • 75 g suiker
  • boter

BEREIDING

  1. Meng de eieren met de melk, zeef er de bloem bij en meng tot een beslag.
  2. Verhit telkens een klontje boter in een pannenkoekenpan en bak de flensjes flinterdun. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
  3. Schil 2 sinaasappels en snij ze in partjes. Pers het sap van de 2 resterende sinaasappels.
  4. Doe het sinaasappelsap met de suiker in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat wat inkoken. Voeg de Grand Marnier en de sinaasappelpartjes toe.
  5. Vouw de flensjes in vieren. Overgiet de flensjes met de sinaasappelsaus en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 184.38 kcal
Koolhydraten 33.09 g
waarvan suikers 19.18 g
Vet 3.04 g
waarvan verzadigd 1.73 g
Proteïnen 4.14 g
Vezels 1.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin