We verzamelden voor jou 10 typische Franse desserts. Hoeveel ken jij er van? Of nog belangrijker, hoeveel KUN je er van? Durf je al wat ingewikkeldere technieken aan of hou je het liever simpel? Gesofisticeerd en decadent of eenvoudig en casual? Wil je licht en fruitig, of heb je eerder zin in rijk en smeuïge of met de intense smaak van chocolade? Voor elk wat wils!
Een nederig dessert zoals een kersenclafoutis, afkomstig uit de Limousin streek is juist nog beter als je de pitten laat zitten. Maar waarschuw je gasten wel voordat ze hun tanden afbreken. Of volg de voetsporen van Auguste Escoffier, een van de grondleggers van de Franse cuisine en uitvinder van de klassieker Île flottante. En dat een vergissing in de keuken niet altijd verkeerd is, bewijst de heerlijke tarte Tatin, die ontstond door onhandigheid in de keuken van het hotel van de zusters Tatin.
Et alors, aan de slag en bon apétit!
Chocoladebavarois heeft een intensere en vollere smaak dan chocolademousse. En het smaakt heerlijk met frambozen. Een feestelijk en origineel dessert, presenteer in een mooi glaasje. Bekijk recept
Crème brulée
Misschien wel het meeste beroemde Franse dessert? Een hemelse smeuïge vanille pudding met een glazig laagje krokante suiker. Enkel en alleen voor dit dessert is het al de moeite om een gasbrander aan te schaffen! Bekijk recept
Île flottante
Île flottant is een klassieker uit de Franse dessertkeuken. Heerlijk lichte eiwitschuimpjes drijven in een overheerlijke crème anglaise. Pure verwennerij! Bekijk recept
Kersenclafoutis
Een klassieke Franse taart: clafoutis van kersen. Clafoutis is een soort van pudding met ei, die heerlijk smaakt met fruit erbij, het beste met kersen! Bekijk recept
Tarte tatin met peer
Een Franse klassieke taart, met een originele twist: tarte tatin met peer en pecannoten. Laat het vanille-ijs er mooi over smelten, za-lig! Bekijk recept
Crêpe Suzette
Crêpe suzette zijn heerlijk nostalgische pannenkoeken met appelsienpartjes en een scheutje Grand Marnier. Een Frans, traditioneel dessert. Bekijk recept
Chocolademacarons met zoute karamel
Chocolademacarons met zoute karamel zijn een echte verwennerij. Het vergt wat oefening om de koekjes te leren bakken, maar het resultaat is onweerstaanbaar. Bekijk recept
Poire belle Hélène
Poire Belle Hélène is een klassiek Frans nagerecht, met in witte wijn gepocheerde peren, met chocoladesaus. Je kan ze met een bolletje vanille-ijs serveren Bekijk recept
Madeleines
Het recept voor een klassieke Madeleine! Deze zachte cakejes zijn het lekkerst als ze lauw zijn. Bekijk recept
Millefeuille met aardbeien
Een heerlijke dessertklassieker die je zelf kan maken: millefeuille van bladerdeeg en vanillecrème met frisse aardbeien erbij. Délicieux! Bekijk recept