Crème Brûlée met passievruchten

210 MIN
4 personen
Crème Brûlée met passievruchten

Ingrediënten

  • 6 passievruchten
  • 6 eidooiers
  • 500 ml melk
  • 500 ml lichte room
  • 4 el kandijsuiker
  • 80 g griessuiker
  • 1 vanillestokje

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Warm de melk met de room op. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg de zaadjes en het stokje toe.
  3. Klop de eidooiers met de griessuiker schuimig wit. De suiker moet opgelost zijn in het ei. Voeg al roerend het eiermengsel aan het roommengsel toe zodat het niet gaat schiften. Verwijder het vanillestokje.
  4. Haal van het vuur. Zeef het vruchtvlees van de passievruchten in de bereiding en roer goed om.
  5. Verdeel de crème over 4 kommetjes. Vul een ovenschotel met water en zet de kommetjes erin. Zet de schaal 35 minuten in de oven.
  6. Laat volledig afkoelen en zet minstens 3 uur in de koelkast.
  7. Haal de kommetjes uit de koelkast. Bedek de crèmes met de kandijsuiker. Smelt en karameliseer de suiker met een gasbrander. Laat 5 minuten rusten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 732.7 kcal
Koolhydraten 47.73 g
waarvan suikers 45.95 g
Vet 55.65 g
waarvan verzadigd 28.29 g
Proteïnen 11.52 g
Vezels 1.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin