Klop de eidooiers met de griessuiker en de maïzena luchtig.
Smelt de stukjes chocolade in 500 milliliter melk op een zacht vuurtje. Meng goed en giet dan voorzichtig het eiermengsel erbij. Roer tot de saus ingedikt is. Haal van het vuur en laat ze afkoelen.
Verwarm een liter melk op een matig vuurtje. Doe het vanillestokje erbij.
Klop de eiwitten tot stijve pieken met een snufje zout. Voeg langzaam aan de poedersuiker toe en klop door.
Vorm met 2 lepels het eiwit tot quenelles.
Pocheer de toefjes eiwit één voor één 2 minuten in de warme melk. Schep ze eruit met een schuimspaan en verdeel zo over de borden.
Schep op elke bord 2 eetlepels crème anglaise en bestrooi de eiwitwolkjes met chocoladeschilfers. Serveer meteen.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.