Couscoussalade met runderreepjes en frisse groenten

30 MIN
2 personen
Couscoussalade met runderreepjes en frisse groenten

Een kleurenexplosie op je bord. Deze couscoussalade kan je zowel warm als koud serveren. Ideaal dus als je de restjes de volgende dag wil opeten als lunch.

Ingrediënten

  • 125 gr volkoren couscous
  • ½ komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 rode puntpaprika
  • 300 gr gemarineerde rundsreepjes
  • 1 kl vloeibare honing
  • 1 kl mosterd
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng 150 ml water per persoon aan de kook. Overgiet de couscous met het water en laat afgedekt 10 min. rusten. Maak vervolgens de korrels los met een vork en kruid met zout en zwarte peper.
  2. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Meng met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
  3. Snijd de paprika in reepjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en stoof de paprika in zo'n 6-8 min. gaar. Haal uit de pan. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde pan en bak de runderreepjes in zo'n 3-4 min., gaar.
  4. Dressing: meng de honing en mosterd met een scheutje olijfolie. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
  5. Meng de komkommer, tomaat en paprika onder de couscous. Serveer met de runderreepjes en werk af met de dressing. Smakelijk!