Couscous met kip en abrikozen

30 MIN
4 personen
Couscous met kip en abrikozen

Een echt fusion gerechtje, deze couscous met kip, curry en verse abrikozen. Ideaal voor op een warme, zomerse avond met een fris glas fruitige wijn erbij!

Ingrediënten

  • 4 kipfilet, in plakken
  • 300 g couscous
  • 150 g gedroogde abrikozen, gehalveerd
  • 65 g amandelen, blanke
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 el milde currypasta
  • 350 ml kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 20 g koriander, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de couscous in een kom en schenk er warme kippenbouillon over. Laat afgedekt intrekken tot de couscous de bouillon geabsorbeerd heeft.
  2. Stoof de ui aan in de olijfolie. Doe er na 2 minuten de kip bij en kruid met peper en zout. Laat 5-6 minuten bakken tot de kip gaar is.
  3. Voeg er dan de amandelen bij en wacht tot ze beginnen kleuren. Meng er tenslotte de currypasta onder en laat één minuut meebakken.
  4. Roer de couscous los met een vork en doe deze bij de kip in de pan. Doe er de abrikozen en koriander bij en schep alles goed om.
  5. Zorg dat alles goed warm is en verdeel dan over de borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 723.58 kcal
Koolhydraten 82.39 g
waarvan suikers 23.93 g
Vet 19.03 g
waarvan verzadigd 2.3 g
Proteïnen 50.09 g
Vezels 9.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin