Kipspiesjes met geglaceerde wortelen en citroencouscous

25 MIN
2 personen
Kipspiesjes met geglaceerde wortelen en citroencouscous

Een heerlijk kruidig gerecht waarvoor we onze inspiratie haalden in de Midden-Oosterse keuken: gemarineerde kipspiesjes met originele met honing geglaceerde jonge wortelen en een frisse citroencouscous met koriander. De zon op je bord op een verrassende manier!

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 2 kipfilet
  • 2 kl kipkruiden
  • 8 jonge wortelen
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 2 sticks honing
  • 2 satéprikker
  • 10 g koriander
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was en rasp de schil en pers het sap van de citroen. Snij de kipfilets in blokjes. Meng de helft van het citroensap met de kipkruiden en de olijfolie. Leg hierin de kippenblokjes en laat ze kort marineren in de koelkast.
  2. Schil de wortelen en halveer ze overlangs. Smelt de boter in een antikleefpan en leg de wortelen erbij. Laat 5 minuten zachtjes stoven en schenk er dan water bij, zodat de wortelen net onder staan. Laat 10 minuten pruttelen, tot het water verdampt is.
  3. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen.
  4. Meng de honing met per persoon 2 eetlepels water en schenk bij de wortelen. Laat opnieuw inkoken tot het water verdampt is, en de wortelen beginnen te karamelliseren. Kruid met peper en zout.
  5. Rijg de kippenblokjes op de satéprikkers. Verhit een grillpan of antikleefpan en bak de kipspiesjes rondom.
  6. Snij de koriander fijn. Meng de rest van het citroensap, de zeste van citroen, de fijngesneden koriander en de extra vierge olijfolie door de couscous. Kruid met peper en zout.
  7. Serveer de kipspiesjes met de geglaceerde wortelen en de citroencouscous.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 710.2 kcal
Koolhydraten 68.93 g
waarvan suikers 17.65 g
Vet 25.57 g
waarvan verzadigd 7.35 g
Proteïnen 45.45 g
Vezels 11.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin