Kipspiesjes met mangosalsa

25 MIN
2 personen
Kipspiesjes met mangosalsa

Een heerlijk tropisch gerechtje, deze kipspiesjes met frisse mangosalsa, komkommerlinten & jasmijnrijst. De mangosalsa past erg goed bij de sappige stukjes kip.

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 2 sticks honing
  • 1 el sojasaus
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 mango
  • 1 sjalot
  • 1 rode chilipeper
  • 10 g koriander
  • 1 limoen
  • 1 komkommer
  • 2 satéprikker
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de kipfilets in blokjes. Meng de honing met de sojasaus en de mosterd in een kom. Leg hierin de kippenblokjes en laat ze kort marineren in de koelkast.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de mango in blokjes. Snij de sjalot fijn. Halveer de rode chilipeper en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij in fijne blokjes. Hak de koriander fijn. Pers het sap van de limoen. Doe alles samen in een kom, meng goed door elkaar en kruid met peper en zout.
  4. Trek met een dunschiller lange linten van de komkommer en verdeel ze over de borden.
  5. Rijg de kippenblokjes op de satéprikkers. Verhit een grillpan en bak de satéstokjes rondom.
  6. Serveer de kipsaté's op de komkommerlinten, met de jasmijnrijst en mangosalsa erbij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 545.63 kcal
Koolhydraten 88.61 g
waarvan suikers 26.53 g
Vet 3.55 g
waarvan verzadigd 0.43 g
Proteïnen 37.14 g
Vezels 5.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin