Honingkip met couscous

20 MIN
2 personen

We maken een culinair reisje naar Marokko met een heerlijk snel stoofpotje van kip met honing, boontjes en walnoten. Daarbij komt couscous en frisse yoghurt.

Ingrediënten

  • 30 g walnoten
  • 200 g sperziebonen
  • 10 g koriander
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 2 kipfilet
  • 2 sticks honing
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 2 kl ras el hanout
  • ½ potje magere Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Rooster de walnoten enkele minuten in een droge pan. Hak ze grof en laat afkoelen. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen en halveer ze. Pluk de blaadjes koriander.
  2. Kook per persoon 250 milliliter water en los er de kippenbouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de helft van de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen.
  3. Snij de kipfilets in reepjes en kruid met peper en zout. Doe de helft van de olijfolie in de pan en bak de kippenreepjes kort op een middelmatig vuur. Voeg de honing toe en laat 4-5 minuten karamelliseren op een zacht vuur.
  4. Voeg de tomatenpuree, de ras el hanout en de rest van de olijfolie toe aan de kip. Schenk er de overige kippenbouillon bij en breng aan de kook. Laat dan afgedekt 5 minuten sudderen op een laag vuur.
  5. Voeg de boontjes toe aan de stoofpot en kruid bij met peper en zout. Laat onafgedekt pruttelen tot de boontjes beetgaar zijn.
  6. Roer de couscous los met een vork en voeg de extra vierge olijfolie toe. Kruid bij met peper en zout. Verdeel de couscous over de borden en schep er de honingkip bij. Werk af met de walnoten, blaadjes koriander en een schepje Griekse yoghurt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 812.57 kcal
Koolhydraten 69.62 g
waarvan suikers 14.36 g
Vet 35.87 g
waarvan verzadigd 5.04 g
Proteïnen 50.16 g
Vezels 8.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin