Courgettetaart met spek

45 MIN
4 personen
Courgettetaart met spek

Met deze hartige taart of quiche zal je je tafelgenoten plezier doen. De gebakken blokjes courgette passen heerlijk bij het zoute spek. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 100 g gerookte spek, in blokjes
  • 1 vel kruimeldeeg
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 eieren
  • 250 g ricotta
  • 3 el parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • 6 blaadjes salie, fijngehakt
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Stoof de courgette gedurende 5 minuten in een likje olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Fruit de ui in een eetlepel olijfolie op een zacht vuur. Bestrooi na 5 minuten met de salie en een snufje nootmuskaat. Laat nog verder gaarkoken.
  4. Meng de ricotta, de eieren en de parmezaanse kaas met een garde. Breng op smaak met peper en zout. Leg het kruimeldeeg in een grote taartvorm.
  5. Meng de courgetteblokjes met de ui en breng op smaak met peper en zout. Verdeel deze bereiding over de taartbodem en giet er het eimengsel over. Bak 15 minuten in de oven.
  6. Strooi er de spek over en bak nog 10 minuten extra in de oven.
  7. Serveer warm met een rucolaslaatje


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 753.1 kcal
Koolhydraten 35.49 g
waarvan suikers 9.38 g
Vet 57.4 g
waarvan verzadigd 23.22 g
Proteïnen 22.61 g
Vezels 3.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin