Courgettespaghetti met kip in tomatensaus en kruidige cashewnoten

30 MIN
2 personen
Courgettespaghetti met kip in tomatensaus en kruidige cashewnoten

Waarom wij zo houden van gezonde maaltijden? Omdat ze zo lekker creatief zijn! Courgettespaghetti is een revelatie! Heerlijk met een tomatensaus met kip, maar de echte verrassing zijn de heerlijke geroosterde kruidige cashewnoten. Moet je proeven!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g kerstomaten
  • 2 kipfilet
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 courgettes
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl paprikapoeder
  • 30 g cashewnoten
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Halveer de kerstomaten. Snij de kipfilets in blokjes.
  2. Verhit 1/3de van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de ui toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de kip en de knoflook toe. Kruid met peper en zout. Roerbak 3 minuten.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat de saus 10 minuten pruttelen. Voeg na 5 minuten de kerstomaten toe.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een juliennesnijder of spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Meng de kurkuma met het paprikapoeder en een snufje zout. Schik de cashewnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er de kruidenmengeling over. Zet 5 minuten mee in de oven.
  6. Roer de courgettenoedels door de saus, strooi er de cashewnoten over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 629.87 kcal
Koolhydraten 34.61 g
waarvan suikers 23.41 g
Vet 32.06 g
waarvan verzadigd 5.22 g
Proteïnen 47.35 g
Vezels 10.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin