Biefstuk met spinaziecouscous en feta

20 MIN
2 personen

Biefstuk eten we meestal met frietjes en een sausje erbij. Lekker, maar het kan ook veel gezonder en lichter!

Ingrediënten

  • ½ kippenbouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 100 g spinazie
  • 100 g feta
  • ½ citroen
  • 2 rundersteak
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de kippenbouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen, voeg na 5 minuten de spinazie toe en schep goed om.
  2. Verkruimel de feta. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
  3. Kruid de biefstuk met peper en zout en verhit de olijfolie in een pan. Bak de steak saignant 3 minuten aan elke kant. Voeg de laatste minuut de pijnboompitten toe aan de pan.
  4. Snij de biefstuk in plakjes. Meng de schil en het sap van de citroen en de pijnboompitten door de couscous. Serveer bij de biefstuk en overstrooi met de feta.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 731.58 kcal
Koolhydraten 52.27 g
waarvan suikers 1.43 g
Vet 32.26 g
waarvan verzadigd 10.78 g
Proteïnen 56.33 g
Vezels 4.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin