Kip met pilaf met spinazie en feta

25 MIN
2 personen
Kip met pilaf met spinazie en feta

Een heerlijk sappige rijstschotel, op smaak gebracht met feta en spinazie en blokjes gebakken kip erbij.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g dille
  • ½ citroen
  • 150 g jasmijnrijst
  • 30 g amandelschilfers
  • 100 g feta
  • 100 g spinazie
  • 2 kipfilet
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de dille fijn. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap.
  2. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en voeg de ui en knoflook toe. Laat 2 minuten bakken. Kruid met peper en zout. Voeg de jasmijnrijst toe en laat enkele minuten mee bakken.
  3. Voeg per persoon 150 milliliter licht gezouten water toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  4. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een antikleefpan zonder vetstof. Schep uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier. Verkruimel de feta.
  5. Doe de spinazie in een vergiet en overgiet met kokend water. Laat uitlekken.
  6. Kruid de kip met peper en zout. Verhit 1/3 van de olijfolie in antikleefpan en bak de kip goudbruin en gaar. Haal uit de pan en leg op een bord en besprenkel enkele druppels citroensap. Dek af met aluminiumfolie.
  7. Meng per persoon 1 koffielepel van het citroensap met de rest van de olijfolie en citroenzeste. Meng deze dressing, spinazie, dille en feta door de rijst. Snij de kip in plakjes.
  8. Verdeel de pilaf over kommen, leg er de kip bovenop en werk af met de geroosterde amandelschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 871.43 kcal
Koolhydraten 66.96 g
waarvan suikers 5.55 g
Vet 43.27 g
waarvan verzadigd 11.84 g
Proteïnen 51.69 g
Vezels 5.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin