Chowder met gerookte vis

35 MIN
4 personen
Chowder met gerookte vis

Chowder is een stevige soep met aardappel, melk en room, heerlijk met vis, hier bijvoorbeeld met gerookte paling. Verfijnd en toch goed vullend!

Ingrediënten

  • 500 g gerookte forel
  • 300 g aardappelen, in kleine blokjes
  • 2 tomaten, fijngehakt
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 600 ml melk
  • 250 ml room
  • klontje boter
  • handvol peterselie, fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 snufje nootmuskaat

BEREIDING

  1. Doe de melk samen met de laurierblaadjes en nootmuskaat in een pannetje en leg er de vis in. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
  2. Stoof de ui en aardappelblokjes gedurende 15 minuten in een klontje boter. Hou enkele blokjes apart voor de afwerking.
  3. Haal de forel uit de pan, snijd ze in kleinere delen en houd apart.
  4. Zeef de melk boven de pan met de ui en aardappelblokjes en pureer het aardappelmengsel. Kruid met peper en zout. Roer er de vis en de room door.
  5. Serveer in diepe borden en werk af met tomatenblokjes, aardappelblokjes, gerookte forel en peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 581.71 kcal
Koolhydraten 28.47 g
waarvan suikers 13.14 g
Vet 36.64 g
waarvan verzadigd 17.82 g
Proteïnen 33.25 g
Vezels 5.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin