Chili con carne

45 MIN
4 personen
Chili con carne

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 250 g rode bonen, uitgelekt
  • 1 kg tomaat, ontveld en in blokjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 rode paprika's, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie
  • chilipoeder
  • 1 kl komijnpoeder
  • peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid het gehakt met peper en zout. Bak het rul in een olijfolie. Doe er de uien en de knoflook bij. Roerbak een paar minuten.
  2. Doe er de paprika's, de tomaten, de komijn en de chilipeper bij. Voeg er de bonen en een kopje water aan toe. Schep goed om.
  3. Dek af en laat 30 minuten zacht koken onder deksel.
  4. Werk af met fijngehakte peterselie. Serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 564.94 kcal
Koolhydraten 29.88 g
waarvan suikers 9.89 g
Vet 34.61 g
waarvan verzadigd 11.47 g
Proteïnen 31.43 g
Vezels 6.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin