Kruidengehaktbrood

55 MIN
4 porties
Kruidengehaktbrood

Geef je klassiek gehaktbrood meer smaak en pit met heerlijke kruiden, verrassend gepresenteerd op tomaatjes uit de oven. Klassiek met een twist!

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 10 beschuiten
  • 4 tomaten, in partjes
  • 2 rode ui, in ringen
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 el ketchup
  • 2 el boter
  • ½ kl nootmuskaat
  • 1 kl gemberpoeder
  • 1 kl knoflookpoeder
  • 1 kl korianderpoeder
  • 1 handvol basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Doe het gehakt in een mengkom. Verkruimel de beschuiten en meng onder het gehakt samen met de kruiden, de ketchup en het ei. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel het gehakt in een beboterde, langwerpige ovenschaal en strijk het oppervlak mooi glad. Leg er blokjes boter op. Meng de partjes tomaat met de uiringen. Kruid bij met peper en zout en verdeel ze rond het gehaktbrood in de ovenschaal. Laat het gehaktbrood 45 minuten bakken in de oven.
  4. Haal uit de oven en laat 30 minuten rusten. Snijd in plakken en werk af met de basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 568.43 kcal
Koolhydraten 29.81 g
waarvan suikers 9.03 g
Vet 36.6 g
waarvan verzadigd 16.33 g
Proteïnen 29.24 g
Vezels 4.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin