Taartje van asperge en scampi

30 MIN
4 personen
Taartje van asperge en scampi

Verras je gasten met dit originele taartje van witte asperges en gebakken scampi's. Je maakt het makkelijk klaar en het presenteert heel mooi.

Ingrediënten

  • 24 scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 1 bussel witte asperge, geschild
  • 100 g doperwten
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes, wit en groen gescheiden
  • 2 el zure room
  • 1 el slaolie
  • 1 kl azijn
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd de harde stukjes onderaan de asperges weg. Kook ze 8-10 minuten gaar in gezouten water. Laat goed uitlekken en drogen op een proper keukenhanddoek. Snijd diagonaal in stukken.
  2. Blancheer de erwtjes 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en laat goed uitlekken.
  3. Meng de stukjes asperge met de erwtjes, het wit van de lente-uitjes de slaolie en de azijn. Kruid bij met peper en zout. Verdeel over de borden met behulp van een dresseerring en druk goed aan.
  4. Kruid de scampi's met peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan en bak de scampi's kort aan. Verdeel ze over de taartjes van asperges.
  5. Roer de zure room los met het water water. Schep er de groene lente-uitjes door en kruid bij met peper en zout.
  6. Serveer de taartjes van asperges en scampi's met de zure room-dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 223.95 kcal
Koolhydraten 6.47 g
waarvan suikers 2.38 g
Vet 10.41 g
waarvan verzadigd 2.06 g
Proteïnen 24.68 g
Vezels 3.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin