Taartje van asperge en scampi

30 MIN
4 personen
Taartje van asperge en scampi

Verras je gasten met dit originele taartje van witte asperges en gebakken scampi's. Je maakt het makkelijk klaar en het presenteert heel mooi.

Ingrediënten

  • 24 scampi's, gepeld en darmkanaal verwijderd
  • 1 bussel witte asperge, geschild
  • 100 g doperwten
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 el zure room
  • 1 el slaolie
  • 1 kl azijn
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de harde stukjes onderaan de asperges weg. Kook de asperges gaar in 8-10 minuten in gezouten water. Giet af, laat goed uitlekken en drogen op een propere keukenhanddoek. Snij in schuine stukken.
  2. Blancheer de erwten 2 minuten in gezouten water. Laat schrikken in koud water en laat goed uitlekken.
  3. Meng de stukjes asperge met de erwten, de lente-uitjes, de slaolie en de azijn. Kruid met peper en zout. Verdeel over de borden met behulp van een dresseerring en druk goed aan.
  4. Kruid de scampi's met peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan en bak de scampi's kort aan. Verdeel ze over de taartjes van asperges.
  5. Roer de zure room met enkele druppels water en kruid met peper en zout.
  6. Serveer de taartjes van asperges en scampi met de zure roomdressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 196.41 kcal
Koolhydraten 5.62 g
waarvan suikers 2.53 g
Vet 10.07 g
waarvan verzadigd 2.05 g
Proteïnen 19.53 g
Vezels 3.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin