Carpaccio van groene asperges met kruidenvinaigrette

80 MIN
4 personen
Carpaccio van groene asperges met kruidenvinaigrette

Deze carpaccio is een prachtig lentegerechtje met dunne sliertjes groene asperge, grijze garnalen en een frisse kruidenvinaigrette.

Ingrediënten

  • 100 g grijze garnalen, gepeld
  • 500 g groene asperges, geschild
  • ½ citroen, in partjes
  • 2 el citroensap
  • 1 kl graanmosterd
  • 1 kl honing
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl bieslook, fijngehakt
  • 2 kl kervel, fijngehakt, en extra voor afwerking
  • 2 kl peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd met een dunschiller lange, dunne linten van de asperges.
  2. Maak een vinaigrette van het citroensap, de mosterd, de honing en de olijfolie. Meng er de bieslook, kervel en peterselie door en roer goed om. Kruid bij met peper en zout.
  3. Leg de aspergelinten in een kom en schenk er de vinaigrette over. Meng voorzichtig en laat 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.
  4. Haal nadien de aspergelinten uit de marinade en verdeel over 4 borden. Besprenkel met enkele druppels van de marinade. Werk af met de garnalen en garneer met een partje citroen en wat kervel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 260.93 kcal
Koolhydraten 4.98 g
waarvan suikers 2.87 g
Vet 23.37 g
waarvan verzadigd 3.41 g
Proteïnen 7.57 g
Vezels 2.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin