Mousse van asperge met gerookte zalm

90 MIN
4 personen
Mousse van asperge met gerookte zalm

Een origineel hapje of voorgerecht in een glaasje: mousse van witte asperges met waterkers, ei en afgewerkt met gerookte zalm. Lekker feestelijk!

Ingrediënten

  • 4 plakken gerookte zalm
  • 300 g witte asperges, in gelijke stukken
  • 2 eieren, hardgekookt en in stukken gesneden
  • 5 g gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 4 el room
  • 1 handvol waterkers
  • 1 el bieslook, fijngesnipperd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Laat de gelatine weken in koud water. Knijp ze nadien uit met de handen.
  2. Kook de aspergestukken gaar in gezouten water of stoom ze. Schenk, samen met 50 milliter kookvocht over in een pot. Breng aan de kook. Leg er de gelatine bij en zet het vuur af. Laat het geheel afkoelen.
  3. Mix met een staafmixer de asperges samen met de gelatine, het kookvocht, de eieren en de slagroom tot een mousse. Breng op smaak met peper en zout. Laat opstijven in de koelkast.
  4. Doe de waterkers samen met de room in een blender en mix fijn.
  5. Verdeel de mousse over kleine glaasjes en schenk er de waterkersmix over. Maak spiesjes met de plakjes zalm en zet ze in de mousse. Werk af met peper, zout en bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 393.96 kcal
Koolhydraten 3.59 g
waarvan suikers 3.3 g
Vet 36.1 g
waarvan verzadigd 17.29 g
Proteïnen 14.58 g
Vezels 1.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin