Cantuccini

120 MIN
20 stuks
Cantuccini

Cantuccini zijn krokante Italiaanse amandelkoekjes. Je maakt ze makkelijk zelf maar het vergt wat tijd. Typisch wordt dit dessert met vin santo geserveerd.

Ingrediënten

  • 150 g amandelen, geroosterd en grof gehakt
  • 250 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 2 el Amaretto
  • 100 g tagatesse
  • 1 kl vanille-extract
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Meng de bloem met de tagatesse, de bakpoeder, de amandelen en het zout.
  3. Klop de eieren, de Amaretto en de vanille goed op. Voeg de droge ingrediënten toe en meng tot een homogeen beslag, dat dik en plakkerig moet zijn.
  4. Vorm van het deeg twee lange, platte broden en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  5. Bak ongeveer 40 minuten, tot het deeg stevig is. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
  6. Gebruik een gekarteld mes en snijd het deeg in plakjes van ongeveer 1 centimeter.
  7. Leg de plakjes plat op een bakplaat en bak 5 minuten. Draai de plakjes om en bak nog eens 5 minuten, tot de cantuccini goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 114.37 kcal
Koolhydraten 14.18 g
waarvan suikers 0.74 g
Vet 4.84 g
waarvan verzadigd 0.51 g
Proteïnen 3.83 g
Vezels 2.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin