Chocolade tulbandcake

55 MIN
10 porties
Chocolade tulbandcake

Deze schattige chocolade tulbandcakejes zien er niet alleen mooi uit maar zijn echt om van te smullen. Heerlijk voor bij de koffie.

Ingrediënten

  • 125 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 kl bicarbonaat
  • 20 g cacaopoeder
  • 40 g chocolade, gesmolten, puur
  • 1 ei
  • 175 ml karnemelk
  • 50 ml koffie
  • 100 g tagatesse
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 kl vanille-extract
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 165°C.
  2. Meng de tagatesse, de bloem, de cacaopoeder, de gesmolten chocolade, het zout, de bakpoeder en het bicarbonaat in een kom en zet opzij.
  3. Neem een aparte kom en meng al roerend de melk met de koffie, de zonnebloemolie, het ei en de vanille. Roer tot alles is opgenomen en voeg samen met het eerste mengsel. Roer goed tot een homogeen beslag.
  4. Giet het beslag in een beboterde en bebloemde tulbandvorm. Bak 10-40 minuten, afhankelijk van het formaat van de bakvorm.
  5. Laat op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 149.67 kcal
Koolhydraten 20.58 g
waarvan suikers 2.89 g
Vet 7.56 g
waarvan verzadigd 1.86 g
Proteïnen 3.11 g
Vezels 2.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin