Gentse Waterzooi met kip

45 MIN
4 personen
Gentse Waterzooi met kip

Gentse Waterzooi is een heerlijk stoofpotje met kip, wortel, prei en selder. Een nationaal gerecht om trots op te zijn!

Ingrediënten

  • 1 kip, in stukken
  • 6 aardappelen, geschild en in stukken, vastkokend
  • 3 wortelen, in julienne
  • 3 stengels selder, in julienne
  • 1 prei, in julienne
  • 2 eidooiers
  • 1½ l groentebouillon
  • 400 ml room
  • 2 el boter
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg de stukken kip toe en kook ze 20 minuten gaar in de bouillon op een matig vuur. Schep uit de bouillon en laat even afkoelen. Ontvel de stukken de kip.
  2. Smelt de boter in een grote stoofpot. Voeg de groenten en de aardappelen toe en stoof ze aan op een middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten de stukken kip toe.
  3. Zeef de groentebouillon en schenk mee in de stoofpot. Schenk er 2/3 van de room bij en roer goed om. Laat 10-15 minuten sudderen op een zacht vuur. Kruid bij met peper en zout.
  4. Meng de eidooiers met de rest van de room en klop los.
  5. Haal de stoofpot van het vuur en roer het eidooiermengsel onder de waterzooi.
  6. Verdeel de waterzooi met kip over de borden. Werk af met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 874.24 kcal
Koolhydraten 22.13 g
waarvan suikers 7.94 g
Vet 67.24 g
waarvan verzadigd 31.41 g
Proteïnen 45.69 g
Vezels 6.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin