Buddha bowl met zoete aardappel, edamame, spinazie, mango en paprika

30 MIN
2 personen
Buddha bowl met zoete aardappel, edamame, spinazie, mango en paprika

Ken je het verschil tussen een buddha bowl en een poké bowl? Bij alle twee vormen groenten de basis met daarbij rijst of quinoa, of zoals hier: zoete aardappel. Bij een poké bowl wordt vis of vlees toegevoegd, terwijl een buddha bowl vegetarisch is.

Ingrediënten

  • 400 gr zoete aardappel
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 kl shoarmakruiden
  • 150 gr edamame boontjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr spinazie
  • ½ mango
  • 2 kl srirachasaus
  • 100 gr verse hummus
  • olijfolie
  • snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Breng een pot gezouten water aan de kook voor de edamameboontjes.
  2. Snijd de zoete aardappel in plakjes van 1-2 cm. Schep op de bakplaat en besprenkel met een scheutje olijfolie. Kruid met zout en zwarte peper en schuif in de oven voor 20-25 min.
  3. Snijd de puntpaprika in grove stukken. Laat een grilpan alvast goed heet worden. Kruid de puntpaprika met de shoarmakruiden, een scheutje olijfolie en zout en zwarte peper. Gril in 5-8 min. gaar.
  4. Kook de edamameboontjes 3-5 min. tot de peulen heldergroen zijn. Controleer of ze gaar zijn: als je de boontjes kan pletten tussen je vingers, zijn ze perfect. Schep de peulen uit het water en spoel onder koud water om het kookproces te stoppen. Haal de boontjes uit de peulen. Schik in een kommetje en strooi er wat (grof) zout over.
  5. Hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook 2-3 min. op laag vuur. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Proef en kruid af met de nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  6. Snijd de mango in blokjes.
  7. Haal de zoete aardappel uit de oven en schep om met de srirachasaus en een likje olijfolie (zie tip).
  8. Buddha bowl: schep wat zoete aardappel in een kom en voeg dan een flinke lepel hummus, wat spinazie, wat paprika en enkele edamameboontjes toe. Werk af met de mango. Smakelijk!
  9. TIP: Is de srirachasaus wat te pittig voor je? Voeg dan wat water en eventueel een beetje yoghurt toe om het sausje wat milder te maken.