Rijstpap

55 MIN
4 personen
Rijstpap

Een lekker klassiek recept voor rijstpap. Heerlijk met bruine suiker! Om van te genieten met een gouden lepeltje!

Ingrediënten

  • 160 g dessertrijst
  • 800 ml magere melk
  • 200 ml room
  • 110 g suiker
  • 1 vanillestokje

BEREIDING

  1. Spoel de rijst onder koud water en laat uitlekken.
  2. Schenk de melk in een pannetje en doe er de rijst en de suiker bij. Schraap hierboven het vanillestokje uit en voeg het merg samen met het stokje toe. Roer om en breng aan de kook.
  3. Laat 40-45 minuten afgedekt pruttelen op een zacht vuur. Roer af en toe om.
  4. Haal het vanillestokje uit de rijstpap.
  5. Klop de room op en roer onder de rijstpap. Verdeel over vier kommetjes en laat afkoelen in de koelkast.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 361.42 kcal
Koolhydraten 24.92 g
waarvan suikers 17.65 g
Vet 24.81 g
waarvan verzadigd 13.6 g
Proteïnen 10.23 g
Vezels 0.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin