Flantaart

45 MIN
6 porties
Flantaart

Een flantaart vind je overal maar is heel makkelijk om zelf te bakken. Zelfgemaakt is trouwens ook lekkerder! Heerlijk bij een kopje koffie.

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 50 g bloem
  • 2 eieren, gesplitst
  • 375 ml melk
  • 75 g rietsuiker
  • Voor de banketbakkersroom

  • 1 l melk
  • 5 eieren
  • 90 g maïszetmeel
  • 100 g tagatesse
  • 1 vanillestokje, merg losgeschraapt

BEREIDING

    De banketbakkersroom

  1. Breng de melk aan de kook, samen met de tagatesse, het vanillestokje en het merg.
  2. Mix het maiszetmeel met de eieren tot een gladde klontervrije massa.
  3. Giet de gekookte melk langzaam bij het eimengsel, en blijf goed roeren.
  4. Breng dit mengsel terug aan de kook, en laat 1 minuut doorkoken.
  5. Laat afkoelen, luchtdicht afgedekt met vershoudfolie.
  6. De flantaart

  7. Verwarm de oven voor op 180°C.
  8. Leg het bladerdeeg in een beboterde taartvorm en druk goed aan
  9. Klop de eidooiers en 55 gram rietsuiker witschuimig.
  10. Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker.
  11. Meng 120 gram van de banketbakkersroom met het eidooiermengsel. Voeg er dan de bloem en de eiwitten bij. Meng goed en schenk er de melk bij.
  12. Giet het beslag op het bladerdeeg en bak de taart 40 minuten goudbruin.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 495.29 kcal
Koolhydraten 70.23 g
waarvan suikers 25.33 g
Vet 18.27 g
waarvan verzadigd 7.45 g
Proteïnen 18.23 g
Vezels 4.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin