Pizza bianca met mortadella, mozzarella en pistachepesto

15 MIN
1 pizza
Pizza bianca met mortadella, mozzarella en pistachepesto

Witte pizza met mortadella en pistache, is een combinatie die oorspronkelijk uit Sicilië komt. Wij bestrijken de pizzabodem met gekruide ricotta en werken de pizza af met flinterdunne plakjes mortadella, mozzarella, pistachepesto en rucola. Zó lekker!

Ingrediënten

  • 1 pizzabodem
  • 125 gr ricotta
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen (biologisch)
  • 1 kl oregano
  • 5 kleine mozzarellabolletjes
  • 100 gr mortadella (flinterdun gesneden)
  • 75 gr pistachenoten (gedopt)
  • 50 gr parmezaan
  • extra vierge olijfolie
  • 50 gr rucola
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rasp de zeste van de citroen. Pers de knoflook. Meng de ricotta met de citroenzeste, knoflook, gedroogde oregano, peper en zout. Bestrijk de pizzabodem met deze mengeling. Bak de pizzabodem af volgens de instructies op de verpakking.
  2. Maak ondertussen de pistachepesto. Doe 50 gr pistachenoten in een keukenrobot (je kan ook een vijzel gebruiken), pers er het sap van de citroen bij. Rasp de parmezaan en voeg toe. Voeg 2-3 el extra vierge olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Mix tot een pesto. Voeg eventueel wat water of extra olijfolie toe voor een vloeiende pesto. Hak de rest van de pistachenoten grof.
  3. Haal de pizzabodem uit de oven. Beleg met plakjes mortadella, mozzarellabolletjes en schep er de pesto bij. Werk af met rucola, de grofgehakte pistaches en extra vierge olijfolie. Rasp er eventueel ook nog wat extra citroenzeste over.