Broodpudding met appel en speculaas

50 MIN
4 personen
Broodpudding met appel en speculaas

Deze broodpudding met appel en speculaas is een makkelijk te bereiden gebak dat smaakt op alle momenten van de dag: als ontbijt, vieruurtje of bij de thee en de koffie na een feestelijk diner. Het is ideaal om restjes brood te verwerken en je zou hem voor de geur alleen al willen maken.

Ingrediënten

  • 1 brood, niet gesneden
  • 4 eieren
  • 200 ml lichte room
  • 250 ml melk
  • 4 el bruine suiker
  • 2 appels
  • 2 kl speculaaskruiden
  • 100 g speculaas
  • boter

BEREIDING

  1. Snij het brood in kubusjes. Schil de appels en snij in blokjes. Vet een ovenschaal in met boter en leg hierin het brood en de appels. Hussel door elkaar.
  2. Breek de eieren in een mengkom en voeg de lichte room, melk, speculaaskruiden en bruine suiker toe. Meng goed en schenk over het brood en de appels.
  3. Breek de speculaas in kleine stukjes en strooi over het geheel. Dek af met aluminiumfolie. Zet 20 min. in een voorverwarmde oven van 170 °C. Haal de folie weg en zet nog 20 min. in de oven.
  4. Laat afkoelen en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 913.33 kcal
Koolhydraten 139.46 g
waarvan suikers 46.13 g
Vet 24.79 g
waarvan verzadigd 13.31 g
Proteïnen 22.13 g
Vezels 8.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin