Appelstrudel

40 MIN
6 personen
Appelstrudel

Iedereen zit klaar om te smullen van dit traditioneel Oostenrijks bladerdeeggebak. Appelstrudel, bladerdeeg opgevuld met een mengeling op basis van blokjes appel en rozijnen, een absolute aanrader tijdens deze koude maanden. Ook de kinderen zijn er dol op!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg, rechthoekig
  • 5 appels
  • 2 el citroensap
  • 120 g suiker
  • 1 vanillestokje, zaadjes uitgeschraapt
  • 1 kl kaneel
  • 1 el bloem
  • 5 el rozijnen
  • 1 bio-ei, losgeklopt
  • poedersuiker

BEREIDING

  1. Schil en snij de appels in gelijke blokjes, besprenkel ze met citroensap. Meng suiker, vanille, kaneel en bloem in een kom. Schep de appelblokjes en rozijnen door dit mengsel.
  2. Schep de appelmengeling in het midden van het bladerdeeg. Vouw 1 kant van het bladerdeeg naar binnen, bestrijk met het ei en vouw de andere kant dicht.
  3. Leg de appelstrudel met de onderkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de rest van het ei en maak dwars inkepingen met een mes. Zet 15 minuten in een oven van 220 °C, verlaag de oven naar 190 °C en laat nog 10 minuten bakken. Bestrooi met poedersuiker en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 375.71 kcal
Koolhydraten 64.82 g
waarvan suikers 49.19 g
Vet 9.74 g
waarvan verzadigd 4.13 g
Proteïnen 4.42 g
Vezels 5.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin