Speculaasvlecht

90 MIN
4 personen
Speculaasvlecht

Een indrukwekkend gebakje voor de Sint: een heerlijke broodvlecht met speculaasvulling. Zalig lekker en helemaal niet zo moeilijk om te maken...

Ingrediënten

    voor het deeg

  • 30 g boter
  • 10 g suiker
  • 120 ml melk, kamertemperatuur
  • 3 g gedroogde gist
  • 1 eigeel
  • 250 g bloem
  • voor de speculaasvulling

  • 60 g boter
  • 50 g suiker
  • 3 kl speculaaskruiden

BEREIDING

  1. Begin met het deeg. Smelt de boter. Meng met de suiker, de melk, de gist en het eigeel. Laat 10 minuten rusten.
  2. Meng de bloem en het zout in een kom en voeg hier het gistmengsel aan toe, kneed het tot een deeg. Dek het af met een warme vochtige keukenhanddoek en laat een uur rijzen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter voor de speculaas vulling. Meng samen met de suiker en de speculaaskruiden.
  4. Rol het deeg uit tot een dunne plak van ongeveer 30 x 20 cm. Verdeel de speculaasvulling over deze plak, maar hou een ruime eetlepel over.
  5. Rol de plak op. Snij hem doormidden, maar laat het einde aan elkaar zitten. Draai de twee zijden vervolgens om elkaar heen.
  6. Maak er een rondje van. Smeer de rest van de speculaasvulling over het vlechtbrood heen.
  7. Bak het vlechtbrood in 25 minuten gaar.
  8. TIP: stap-voor-stap foto's van hoe je de speculaasvlecht maakt? Rechtsonderaan deze pagina vind je het artikel in keukenpraat met meer uitleg!


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 508.93 kcal
Koolhydraten 62.11 g
waarvan suikers 16.85 g
Vet 20.21 g
waarvan verzadigd 12.62 g
Proteïnen 8.6 g
Vezels 1.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin