Suikerarme bananen-pecanmuffins

30 MIN
9 stuks
Suikerarme bananen-pecanmuffins

Suikerarme muffins die lekker zoet smaken? Dat kan hoor. Maak maar eens deze bananen-pecanmuffins die je trouwens in nog geen half uur klaar hebt. Een perfect tussendoortje voor zowel jong als oud. Iedereen is er verzot op!

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 70 g pecannoten, grof gehakt
  • 60 g rietsuiker
  • 250 g roggebloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1 bio-ei
  • 1 kl vanille-extract
  • 100 g boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng de bloem, bakpoeder, zout en nootmuskaat in een kom.
  3. Prak de bananen met een vork, voeg rietsuiker, boter, ei en vanille toe en meng alles met een garde.
  4. Voeg nu het bloemmengsel bij het bananenmengel en spatel het door mekaar.
  5. Spatel de gehakte noten door het beslag.
  6. Verdeel je beslag over cupcake vormpjes.
  7. Bak 15-20 minuten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 287.5 kcal
Koolhydraten 29.93 g
waarvan suikers 12.6 g
Vet 15.85 g
waarvan verzadigd 6.99 g
Proteïnen 3.91 g
Vezels 5.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin