Broodje visburger met wortelfrietjes en tartaarsaus

25 MIN
2 personen
Broodje visburger met wortelfrietjes en tartaarsaus

Als frietjes kiezen we deze keer voor wortelen in plaats van aardappelen. Hun oranje kleur wordt nog mooier als je ze in de oven bakt. Dip ze zeker ook eens in de tartaarsaus als je nog wat over hebt.

Ingrediënten

  • 3 wortelen
  • 2 mini ciabatta
  • 50 gr panko
  • 2 el Provençaalse kruiden
  • 300 gr witte vis
  • citroen
  • 150 gr tartaarsaus
  • 100 gr gemengde sla
  • 2 el bloem
  • olie
  • zout en zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de wortelen in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en besprenkel met olie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin gebakken zijn. Schep halverwege eens om. Stop in de laatste 10 min. de broodjes mee in de oven.
  3. Visburger (zie tip): meng de bloem met ongeveer 3 el water in een diep bord tot een vloeibaar beslag. Schep de panko in een ander diep bord. Kruid de panko met de Provençaals kruiden, wat citroenzeste, zout, zwarte peper en meng goed. Haal de vis eerst door het beslag en vervolgens allemaal door de panko.
  4. Verhit een flinke scheut olie in een grote pan. Bak de visburger zo’n 4-5 min. per kant tot ze krokant en goudbruin zijn.
  5. Snijd de citroen in partjes.
  6. Bestrijk het broodje met wat tartaarsaus. Schik daarop de visburger, een kneep citroensap en wat sla. Serveer met de wortelfrietjes en een partje citroen. Smakelijk!
  7. TIP: Gebruik één hand om de vis door de natte beslag te halen en je andere hand om door het paneermeel te halen. Zo voorkom je dat beide handen, en bijgevolg ook de hele keuken, vol smurrie hangen.