Blijf maar dippen met die frietjes in de saus! Ze zijn gemaakt van knolselder. Lekker bij zo'n gepaneerd stukje vis. Doordeweekse verwennerij in een gezonder jasje, dat smaakt.
Ingrediënten
½ knolselder
100 gr paneermeel
300 gr witte vis
2 hamburgerbroodjes
1 tomaat
150 gr tartaarsaus
50 gr gemengde sla
olijfolie
boter
2 el bloem
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Schil de knolselder en snijd in frietjes. Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Zet 20 min. in de oven. Schep halverwege even om.
Visburger: meng de bloem met 5 el water in een diep bord tot een vloeibaar beslag. Giet het paneermeel in een ander diep bord en kruid met zout en zwarte peper. Haal de stukken vis eerst allemaal door het beslag en vervolgens allemaal door het paneermeel.
Smelt een flinke klont boter in een pan en bak de vis 2-3 min. aan elke kant op middelhoog vuur.
Leg het hamburgerbroodje de laatste 5 min. in de oven bij de knolselderfrietjes.
Snijd de tomaat in plakjes.
Snijd het hamburgerbroodje open. Smeer een laag tartaarsaus op de onderkant, leg de vis, sla en tomaat erop en werk af met nog een toefje saus. Serveer met de knolselderfrietjes. Smakelijk!