Gebakken vlaswijting met groene olijvensalsa en bloemkool-citroenpuree

30 MIN
2 personen
Gebakken vlaswijting met groene olijvensalsa en bloemkool-citroenpuree

Lekkere gebakken vlaswijting met een originele pittige groene olijvensalsa en een frisse bloemkool-citroenpuree erbij. Voedzaam en ook nog eens lekker licht.

Ingrediënten

  • 10 g oregano
  • 1 citroen
  • 2 vlaswijtingfilets
  • 1 bloemkool
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g groene olijven, zonder pit
  • 1 rode chilipeper
  • 10 g basilicum
  • 1 stengel selder
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pluk de blaadjes van de oregano en hak ze grof. Was de citroen en rasp de schil. Pers het sap uit. Doe de oregano, olijfolie, de helft van het citroensap, peper en zout in een kommetje en meng goed. Bestrijk de vlaswijtingfilets hiermee en zet even weg in de koeling.
  2. Snij de bloemkool in roosjes. Pel de knoflook. Breng een grote pot gezouten water aan de kook en voeg de roosjes bloemkool en de knoflook in zijn geheel toe. Laat 15-20 minuten koken tot de bloemkool gaar en zacht is.
  3. Hak de olijven grof. Snij de rode chilipeper overlangs in twee en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij in hele fijne stukjes. Hak de basilicum fijn. Snij de selder in zo fijn mogelijke blokjes. Meng de olijven, chilipeper, basilicum, selder, de helft van de extra vierge olijfolie, peper en zout in een kommetje. Zet even opzij.
  4. Giet de bloemkool en knoflook af en stamp tot een fijne puree met een pureestamper. Meng er de citroenzeste, de rest van het citroensap en de rest van de extra vierge olijfolie door en kruid met peper en zout.
  5. Verhit de boter in een antikleefpan en bak de vlaswijtingfilets aan beide kanten voor 2-3 minuten. Serveer de bloemkoolpuree met de visfilet bovenop, lepel er wat van de olijvensalsa bij en werk af met rucola.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 533.68 kcal
Koolhydraten 17.67 g
waarvan suikers 10.28 g
Vet 35.23 g
waarvan verzadigd 9.02 g
Proteïnen 33.13 g
Vezels 10.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin