Gebakken vlaswijting met groene olijvensalsa en bloemkool-citroenpuree

25 MIN
2 personen
Gebakken vlaswijting met groene olijvensalsa en bloemkool-citroenpuree

Lekkere gebakken vlaswijting met een originele pittige groene olijvensalsa en een frisse bloemkool-citroenpuree erbij. Voedzaam en ook nog eens lekker licht.

Ingrediënten

  • 5 g oregano
  • ½ citroen
  • 2 vlaswijtingfilets
  • 250 g bloemige aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g bloemkool
  • 40 g groene olijven
  • ½ rode chilipeper
  • 10 g basilicum
  • 1 stengel selder
  • 25 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Pluk de blaadjes van de oregano en hak ze grof. Was de citroen en rasp de schil. Pers het sap uit. Doe de oregano, olijfolie, de helft van het citroensap, peper en zout in een kommetje en meng goed. Bestrijk de vlaswijtingfilets hiermee en zet even weg in de koeling.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukjes. Pel de knoflook. Breng een grote pot gezouten water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes, de blokjes aardappel en de knoflook in zijn geheel toe. Laat 15-20 minuten koken tot de bloemkool en aardappel gaar en zacht is.
  3. Hak de olijven grof. Verwijder de zaadjes uit de rode chilipeper en snij in hele fijne stukjes. Hak de basilicum fijn. Snij de selder in zo fijn mogelijke blokjes. Meng de olijven, chilipeper, basilicum, selder, de helft van de extra vierge olijfolie, peper en zout in een kommetje. Zet even opzij.
  4. Giet de bloemkool, aardappel en knoflook af en stamp tot een fijne puree met een pureestamper. Meng er de citroenzeste, de rest van het citroensap en de rest van de extra vierge olijfolie door en kruid met peper en zout.
  5. Verhit de boter in een antikleefpan en bak de vlaswijtingfilets aan beide kanten voor 2-3 minuten. Serveer de bloemkoolpuree met de visfilet erbovenop, lepel er wat van de olijvensalsa bij en werk af met rucola.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 565.94 kcal
Koolhydraten 31.68 g
waarvan suikers 5.36 g
Vet 34.23 g
waarvan verzadigd 8.83 g
Proteïnen 29.93 g
Vezels 9.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin