Mini croque met geitenkaascrème, granaatappel-tijmhoning en gekaramelliseerde rode ui

30 MIN
4 personen
Mini croque met geitenkaascrème, granaatappel-tijmhoning en gekaramelliseerde rode ui

Hoe heerlijk feestelijk zijn deze schattige mini-croques met geitenkaas, honing en rode ui? Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 3 el room
  • ½ teentje knoflook
  • enkele takjes tijm
  • 1 rode ui
  • 4 sneetjes toastbrood
  • boter
  • 2 el honing
  • 1 el balsamico
  • zout en zwarte peper
  • ½ granaatappel

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Mix de geitenkaas, de room en de knoflook met een staafmixer kort tot een smeuïg geheel. Mix niet te lang, anders kan de mengeling te stijf worden. Bewaar in de koelkast.
  2. Hak de tijm fijn. Rol de granaatappel over het aanrecht (zo komen de pitjes gemakkelijker los). Snijd de granaatappel in 4 en haal er de pitjes uit. Meng ze met de honing en de tijm (en eventueel een scheutje olijfolie). Kruid met zout en zwarte peper.
  3. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de rode ui op zacht vuur zo'n 10-15 min, bestrooi met wat zout (zie tip). Blus met de balsamicoazijn en laat nog zo'n 10 min. karamelliseren. Bewaar in de koelkast. Tip: het zout zorgt ervoor dat de ui sneller zacht en minder scherp wordt.
  4. Laat de geitenkaascrème voldoende op kamertemperatuur komen, zodat die smeerbaar wordt. Bestrijk er een sneetje toastbrood mee, verdeel er 2 kl van de granaatappelpitjes met honing over (houd nog wat over voor de afwerking) en wat van de gekaramelliseerde ui. Beleg met een 2e sneetje toastbrood. Herhaal tot alle sneetjes zijn opgebruikt. Bestrijk elke zijde met boter.
  5. Verhit een pan op middelhoog vuur en bak het brood 2 min.aan elke zijde tot het mooi bruin kleurt. Haal uit de pan, laat even afkoelen en snijd in driehoekjes.
  6. Schik op een bord en besprenkel met de rest van de granaatappelpitjes met honing en nog enkele blaadjes tijm.