Gemarineerde worteltjes met labneh

250 MIN
4 personen
Gemarineerde worteltjes met labneh

Hoe mooi zijn deze worteltjes met labneh? Ideaal om als hapje op de feesttafel te zetten. Kan je geen kleine 'kegelworteltjes' vinden? Vervang dan door gekleurde wortelen en snij ze in balkjes.

Ingrediënten

  • 240 ml azijn
  • 2 kl roze peperbolletjes
  • 200 gr gekleurde kegelworteltjes
  • 2 el bruschetta rosso-kruiden
  • 200 gr labneh
  • 10 gr platte peterselie
  • 10 gr munt
  • olijfolie
  • 4 el suiker
  • 2 kl zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Marinade: breng 360 ml water met de azijn, de suiker, het zout en de peperbolletjes aan de kook.
  2. Spoel ondertussen de kegelworteljes en boen ze goed schoon. Halveer ze overlangs.
  3. Schep de worteltjes in een afsluitbare bokaal (weckpot, oude mayonaisebokaal ...) en giet er de marinade over, zodat de worteltjes net helemaal onder staan. Sluit de bokaal, laat afkoelen en bewaar minstens 4u in de koelkast.
  4. Meng de bruschetta rosso-kruiden met 2 el olijfolie in een kommetje. Laat 3 min. staan.
  5. Snipper de platte peterselie en de munt fijn.
  6. Roer de bruschetta-mix door de labneh. Roer niet volledig door, maar maak eerder een swirl. Bestrooi met de verse kruiden. Serveer met de gemarineerde worteltjes.